Logo Prosper Klinieken
Eerste gespecialiseerde prostaatkankerkliniek

Kliniek voor robot prostaatoperaties

Prosper onderscheidt zich van andere ziekenhuizen en klinieken door volledig te concentreren op operatieve prostaatverwijdering (radicale prostatectomie) met de Da Vinci Xi robot.

Door onze specialisatie in robot-geassisteerde radicale prostatectomie (RARP) voeren we méér operaties uit, doen we méér ervaring op, boeken we méér resultaten en kunnen we méér conclusies trekken. En dat stelt ons in staat om de behandeling van prostaatkanker in Nederland te optimaliseren.

Prosper
Unieke samenwerking

Gespecialiseerde prostaatkankerkliniek

Specialisten van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ), Catharina Ziekenhuis Eindhoven (CZE) en Radboudumc bundelen hun expertise in onze gespecialiseerde prostaatkankerkliniek. Als eerste samenwerkingsverband op het gebied van prostaatkanker bieden we de best mogelijke persoonlijke zorg voor patiënten met prostaatkanker. Prosper is door de ProstaatKankerStichting (PKS), het Zilveren Kruis en de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) erkend als één van de koploperziekenhuizen voor prostaatkankeroperaties in Nederland.

Onze urologen

Deskundig team op één locatie

Bij Prosper bent u in goede handen bij ons deskundige team van 4 urologen en een selecte groep van gespecialiseerde verpleegkundigen. Er zijn al meer dan 2.000 operaties uitgevoerd in onze gespecialiseerde kliniek. Het onderzoek en de diagnose vindt plaats in uw eigen ziekenhuis, dichtbij huis.

Als een operatie nodig is, dan wordt de operatieve prostaatverwijdering uitgevoerd in de Prosper-locatie Canisius Wilhelmina Ziekenhuis, waar de DaVinci Xi robot zich bevindt in een speciaal hiervoor ontwikkelde en ingerichte operatiekamer. U wordt geopereerd door uw eigen uroloog samen met een toegewijd chirurgisch team. Ook de verpleegafdeling in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis bestaat uit een team van gespecialiseerde verpleegkundigen.

Daarnaast heeft ieder ziekenhuis voor patiënten met prostaatkanker een incontinentieverpleegkundige, werken zij samen met bekkenbodem fysiotherapeuten en zijn er casemanagers of specialistisch verpleegkundigen als vast contactpersoon.

De operatie wordt dus uitgevoerd in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis. Daar verblijft u twee tot drie dagen en ontvangt u ook de eerste zorg. Daarna, als u het ziekenhuis in Nijmegen verlaat, kunt u voor de nodige nazorg weer gewoon terecht in uw eigen vertrouwde ziekenhuis.

Prosper
Persoonlijke zorg

De patiënt centraal

Open en transparant

Iedere patiënt heeft recht op eerlijke en transparante informatie, vinden wij bij Prosper. Die geven wij u graag in begrijpelijke taal, zodat u weet waar u aan toe bent en wat uw keuzes zijn.

U bepaalt

We betrekken u in het gehele proces, vanaf het vooronderzoek tot het traject dat volgt nadat de diagnose prostaatkanker is gesteld. Belangrijke keuzes maakt u zelf, maar u staat er nooit alleen voor. Wij zijn er om u zo goed mogelijk te adviseren en de beste persoonlijke zorg te bieden.

Een helpende hand

Bij Prosper krijgt u het antwoord al voordat u de vraag hebt gesteld, omdat wij uw onzekerheden begrijpen. Alles is bij ons bespreekbaar. U kunt vertrouwen op onze expertise en uitgebreide ervaring.

Bekijk de ervaringen
Prosper
u bent verzekerd

Aangesloten zorgverzekeraars

Wie betaalt dat? Gewoon, uw vertrouwde zorgverzekeraar. Prosper is een gespecialiseerde prostaatkankerkliniek in de reguliere zorgsector.

Onze missie

Innovatie en ambitie

Als eerste samenwerkingsverband en koploper in prostaatoperaties in Nederland, is het onze taak om geïnformeerd te zijn en beter nog: voorop te lopen in innovatie en onderzoek. Continu zijn we op zoek naar verbetering, omdat wij vinden dat u als patiënt recht hebt op alleen de allerbeste persoonlijke zorg. Het Radboudumc levert daar als academisch ziekenhuis een belangrijke positieve bijdrage aan.

Het is onze missie om gezamenlijk successen te boeken in kwaliteit, resultaat en ervaringen. Iedere dag weer!